zoon van
Isaac Levi Roeg en Roosje Judels
echtgenoot van Annie Elisabeth Limerick Coombes
Vermeldingen
- is geboren op 1 november 1861 te Amsterdam (Zwanenburgwal 359).
- wordt vermeld in geboorteannonce te Amsterdam op 1 november 1861 met de tekst: - Heden beviel voorspoedig van welgeschapen zoon, Rozette Judels, geliefde Echtgenoot van J.L. Roeg. Algemeene Kennisgeving aan Vrienden en Bekenden, zoo binnen als buiten deze Stad.
- woont (bij ouder(s)) Reguliersbreestraat 119 te Amsterdam tussen 1879 en mei 1888 - Woont bij zijn ouders. Uitschrijving ongedateerd ambtshalve bij volkstelling 1879.
- Arnold Roeg, kantoorbediende, woont te Londen (GB) in 1901 - Woont 6 Carey St Residence, met zijn vrouw (Annie Roeg, geboren in Gloucester) en kinderen (1) Arnold, 1 jaar, geboren in Londen Westminster en (2) Irene, 2 jaar, geboren in Londen S Geles. Zoals wel vaker gebeurde, kreeg Morna hier een fraaie Britse naam: Irene. (Mary Crabilll - e-mail 2002-646: Slects drie blokken van Covent Garden, in het hart van het theaterdistrict. Geregistreerd als 'gehuwd', maar ze trouwden pas in 1903. Geen dienstbodes, wel twee kinderen.
- wordt vermeld op 30 december 1902 - Geeft kennis van verblijf in buitenland (opgave Staatscourant).
- Arnold Roeg, klerk wonende te Londen (GB), wordt vermeld op 6 januari 1903 te Londen (GB) - Erkent voor de Consul-generaal te Londen zijn natuurlijke kinderen Morna Roeg Coombes en Arnold Roeg Coombes en echt hen. Woont 26 Russell Street, Brixton Road, S.W. Getuigen zijn (1) Simon Nyburg, antiquair, 114 Victoria Park Road; (2) Louis David Strelitskie, antiquair, 117 Elgin Avenue, Londen W, beiden Nederlands staatsburger.
- wonende te Londen (GB), wordt vermeld op 14 januari 1903 te Londen (GB) - Consul-generaal te Londen vraagt A. Roeg, 26 Russell Street, Brixton Road, S.W., om de afkondigingen te Amsterdam te overleggen, zodat het huwelijk met A.E.L. Coombes ook in Nederland wettig is.
- wordt vermeld rond 1914 - Had begin WW-I wat geld in Holland. Had een vertrouwde vriend die dat in enkele oude meesters investeerde (als een veilige investering). Die vriend verborg dat achter de muren van een huis om ze te beschermen tegen een invasie. Die vriend kwam Londen om te vertellen waar hij die schilderijen had verstopt. Tijdens een familiediner wilde die vriend vertellen waar hij ze had verborgen. Arnold verzocht hem te zwijgen tot de dames zich hadden teruggetrokken en de heren hun brandy en sigaren zouden hebben. Precies toen de vriend begon vertellen kreeg hij een hartaanval en stierf.
- ondertekent een familieannonce te Londen (GB) op 21 juli 1915 te Londen (GB) wegens: Overlijden van zijn hun zwager Isaak Sturkop. Hij tekent samen met zijn vrouw A. Roeg-Comes.
- wordt vermeld op 28 september 1919 te Londen (GB) - Arnold Roeg (23 A. Ravenstone Street, Balham) schrijft aan dochter Morna. (Zeer moeizaam handschrift). Het gaat Arnold nog niet goed, maar steeds beter. Werkt elke dag van 11 tot 1 uur op kantoor, maar gaat na de lunch naar huis, rusten op de sofa en om 8 uur naar bed. Verwacht dat hij er weer helemaal bovenop komt. Vertelt dat Jack en Jules een week in Parijs waren en een paar dagen in Brussel, Antwerpen en Amsterdam.
- is overleden op 1 november 1919 te Londen (GB).
- te Londen (GB) wordt vermeld in overlijdensannonce op 1 november 1919 te Londen (GB) met de tekst: - Overlijdensannonce voor Arnold J. Roeg, 58 jaar, te Londen. Ondertekend uit aller naam door Nico Roeg (Londen, Amsterdam, New-York). Dankbetuiging 1-12-1919.
- te Londen (GB), is begraven na 1 november 1919 te Londen (GB) - Begraven op Streatham Cemetery. Hanna Roeg of Arnolds weduwe, oom Nico, Jack, Jules en Stanley Vosper gingen na de begrafenis allen terug naar zijn huis.
ongedateerd
- wordt vermeld te Londen (GB) - Werkte bij zijn broer op kantoor, nam zijn dochter Morna mee die op schoot van haar oom Nico Roeg de ruwe Cullinandiamant mocht vasthouden.
- wordt vermeld - Arnold Roeg en Jack Roeg waren samen op Nico Roegs kantoor, zonder gezelschap. De business was vooral 'one-man-band' en met weinig werk, behalve voor Nico. Als makelaar werd hem bij tijden 'sites' of diamonds aangeboden door De Beers, 'the syndicate', en hij nodigde klanten uit Holland of Antwerpen om voor hen te bieden.
- wordt vermeld - Was zot op theater en trouwde met een actrice, Annie Coombes. Los van zijn inspiratie door zijn opa Nathan Judels, kan hij (via via) beïnvloed zijn door Samuel Strelitski, die de voorzitter was van de Netherlands Choral and Dramatic Club en werd beschouwd als de onofficiële voorman van de Nederlandse joden in East End Londen. Samuel was een broer van Arnolds oom David Strelitski, vooraanstaand acteur bij en mededirecteur van Salon des Variétés, Nathan Judels' schouwburg.
- wordt vermeld - Arnold Roeg zou ook een lid van de firma van zijn broer Nico zijn geweest, en mogelijk andere familieleden. Zijn dochter Morna hield als klein meisje de Cullinan Diamond in haar hand. (http://en.wikipedia.org/wiki/Cullinan_Diamond#Journey_to_England: de diamant is gekloofd door de Gebr. Asscher in Amsterdam).
- Met betrekking tot Aaron Roeg werd verteld te Londen (GB) - Arnold ontmoette zijn vrouw toen zij op toneel stond.
- Met betrekking tot Aaron Roeg werd verteld te Londen (GB) - Morna Roeg werd op een zondag door haar oom Nico Roeg en zijn vrouw genoemd. Arnold Roeg was er bij. Ze waren verontrust omdat Morna naar Canada was gegaan en hulp nodig zou kunnen hebben.
Eigen code:
VI-11 zwager
Beschrijving
Tekst overgenomen van bestand Andy Hopper, Austin, Texas, USA: alias: Arnold, zoon van Isaac Jacques Levie Roeg (29), en Roosje Rosette Judels (22), geboren op vrijdag 1 november 1861 te Amsterdam, overleden op zaterdag 1 november 1919 te London, 58 jaar. Hij was sinds woensdag 4 februari 1903 gehuwd met Annie Elizabeth Limerick Coombes (2 kinderen).
|