Bernard Isadore Sturkop (1923-1989)
boekhouder
65 jaar
 

foto zoon van Mozes Sturkop en Dora Heller
echtgenoot van June Henlen

Vermeldingen

 • Bernard Isidore Sturkop is geboren op 11 december 1923 in de namiddag om 11.15 uur (11:15 pm) te Los Angeles (USA) (Denker Avenue (Los Angeles) 4265) (Geboren in het Kaspare Cohn Hospital te Los Angeles. Opvallend is dat zijn moeder hier de leeftijd van 19 jaar heeft en op haar trouwakte 25 jaar. Probleem met minderjarigheid bij huwelijk? Geboren in het Kaspare Cohn Hospital te Los Angeles. Aantal kinderen geboren uit deze vrouw (inclusief de nu geborene): 1; er was zilvernitraat gebruikt voor de ophtalamia neonatorum. (De naam 'Isidoor' is synoniem aan 'Isaac', de naam van Bernards grootvader. (Ophthalmia neonatorum is een vorm van oogontsteking bij pasgeboren kinderen als het kind bij de geboorte besmet raakte met de bacterie Neisseria gonorrhea (die ook de gonorroe veroorzaakt) of met de bacterie Chlamydia trachomatis (meer frequent in Europa dan gonorrhea dat bijna niet meer voorkomt.). Kan onbehandeld tot blindheid leiden maar is gemakkelijk behandelbaar met antibiotische oogdruppels. De ziekte is overigens zeer zeldzaam en bijna alle oogontstekingen bij pasgeborenen hebben tegenwoordig in Nederland een andere oorzaak. Vroeger (decennia geleden) werden alle pasgeborenen in Nederland ingedruppeld met een verdunde oplossing van zilvernitraat ter voorkoming van deze aandoening (methode van Crédé). Omdat het indruppelen van zilvernitraat een chemische conjunctivitis kan veroorzaken wordt dit nu niet meer gedaan).
 • wordt vermeld op 11 december 1923 te Hollywood (USA) - Geboren 11-12-1923 te Hollywood, Los Angeles, California, zoon van Morris Sturkop en Dora Heller.
 • Bernard Sturkop, woont (bij ouder(s)) te New York (USA) in 1930 - Volgens Census. Heeft lager of middelbaar onderwijs sinds 1-9-1929. Hij is in California geboren. Hij spreekt Engels.
 • woont (bij ouder(s)) Shakespeare Avenue (New York) te New York (USA) in 1935.
 • wonende Shakespeare Avenue (New York) 1371 te New York (USA), wordt vermeld in 1940 te USA - Een felicitatiekaart van Morris' zus Rosalie, nu gericht door 'je tante Roselie en huisgezin' aan Bemard, vanwege diens zeventiende verjaardag. Die verjaardag viel dus op 11 december 1940. Deze kaartjes voelen trouwens glitterig aan en iemand heeft daar enorm zijn of haar best op zitten doen. De Levit's wonen in de Jodenbreestraat 61". Bemard woont dan met zijn ouders op het al eerder genoemde adres in de Bronx. Het 'Oberkommando der Wehrmacht' heeft een sticker 'Geprüft' over de enveloppe geplakt.
 • woont (bij ouder(s)) Shakespeare Avenue (New York) te New York (USA) in 1940.
 • woont (bij ouder(s)) Shakespeare Avenue (New York) 1371 te New York (USA) op 8 maart 1940 - Shakespeare Avenue ligt in de Bronx. Huidige werkgever: Al Jaffin, 14 East 32nd Street, NY.
 • te New York (USA), is vermeld m.b.t. militaire dienst: voor 8 december 1941 te New York (USA) - Volgens army records: opleiding 1 jaar college, Shipping and receiving clerk.
 • te New York (USA), is vermeld m.b.t. militaire dienst: na 8 december 1941 te USA - Volgens army records: Army serial number 12189752, woonplaats Bronx, New York, enlistment New York City, 27-11-1942 (vrijwillig; effectief per 8-12-1941), ingelijfd bij Air Corps voor de duur van de oorlog plus zes maanden, 1 jaar als National Guardsman, daarna in Federal Service. (Commentaar: -1- Er staat wel degelijk 'enlistments effective December 8, 1941 and thereafter', maar ook 27-11-1942 als 'date of enlistment'. Mijn interpretatie: vanaf 8-12-1941 bijna een jaar als National Guardsman en vanaf 27-11-1942 in de Federal Service. De National Guard is een korps van reservisten, die hun civiele beroep blijven uitoefenen en af en toe militaire taken krijgen; -2- Zijn aanmelding kwam vrijwel onmiddellijk na de aanval op Pearl Harbour in 7-12-1941. - 3 - http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Army_Air_Corps: The United States Army Air Corps (USAAC) was the statutory forerunner of the United States Air Force. Renamed from the Air Service on 2 July 1926, it was part of the United States Army and the immediate predecessor of the United States Army Air Forces (USAAF), established on June 20, 1941.
 • Bernard Sturkop wordt vermeld van 1942 tot 1945 te Pomona (USA).
 • Met betrekking tot Bernard Isadore Sturkop te New York (USA) werd verteld van 1942 tot 1945 te New York (USA) - Zijn dochter Debbie weet dat Morris' ouders in New York hebben gewoond. Zij heeft daar nog steeds een tweede- of derdegraads cousin. Bernard ging het leger in te New York en zwaaide af in San Bernardino, Californie, in de rang van korporaal. (Debbie schrijft 'corple' omdat zij niet weet hoe je dat spelt.) Haar vader vertelde haar ooit dat hij geheime berichten moest ontdekken. Hij zei haar ook dat zijn ID hem 'in or out of anything' kon krijgen. Haar moeder (June) herinnert zich niets meer.
 • Bernard Sturkop is aangever van overlijden van Dora Heller op 7 april 1945 te Los Angeles (USA).
 • woont te Californië (USA) na 25 november 1945.
 • boekhouder wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld in 1948 te San Bernardino (USA) - Sturkop Bernard I. Bron 4300: 2615 Crenshw. Volgens bron 4488 in San Bernardino.
 • is stoffeerder maart en april 1950 te Van Nuys (USA) - Adverteerde met een flink aantal annonces als stoffeerder, met zijn vader. 'Expert restauratie en maatwerk. Prima selectie van stoffen. Vrijblijvende prijsopgave. Telefoon State 01514.
 • boekhouder wonende te Van Nuys (USA), wordt vermeld op 23 juli 1951 te Van Nuys (USA) - Aangeklaagd en vrij op borgtocht na een voorlopig verhoor i.v.m. het incasseren van $ 10.300,--.
 • boekhouder wonende te Van Nuys (USA), wordt vermeld op 6 augustus 1951 te Van Nuys (USA) - Pleit onschuldig voor de Superior Court Judge.
 • boekhouder wonende te Van Nuys (USA), wordt vermeld op 7 december 1951 te Van Nuys (USA) - Verdacht van het incasseren van $ 10.300 vervalste checks bij een lokale bank, werd in zijn woning, 7941 Ave., gearresteerd. In dienst van Van More Construction Co., 14544 Van Nuys Boulevard. Gaf toe dat hij de checks bij de bank getekend had. 'Ik weet niet wat met het geld is gebeurd maar ik heb niets ervan zelf gebruikt.' De politie begon het onderzoek toen Sturkop op 29 juni plotseling ontslag nam bij het bedrijf. Op dat moment verkreeg hij $ 1100 van de bank voor een vervalste check, aldus de politie. Was ook in dienst van Home Construction Co., 8435 Melrose Ave., Hollywood. De politie zegt dat hij ook een vervalste check van de Home Construction Co. bij de bank incasseerde.
 • woont (als inwoner bij familie) te Desmoines, Iowa (USA) in 1958 - Woonde met gezin in een huis met twee verdiepingen en een apple tree back yard. Zijn vader woonde bij hen. Bernard was voorzitter van een kleine league en coach van een team.
 • credit manager, woont te Desmoines, Iowa (USA) in 1958 - Woonde in DesMoines, Iowa, als credit manager bij een kledingwinkel in Iowa. Zijn vader woonde bij hem in.
 • woont te Wichita (kansas) (USA) in 1961 - Woonde met gezin en zijn vader bij schoonouders Henlen.
 • credit manager, woont te Wichita (kansas) (USA) in 1961 - Woonde in 1961 in Wichita, Kansas, als credit manager bij een juwelijkszaak. Zijn vader woonde bij hem in.
 • wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld op 20 november 1963 te San Bernardino (USA) - Bij de huldiging van de general campaign chairman tijdens het traditionele diner van de Arrowhead United Fund Campaign, kijkt Bernard Sturkop, program chairman van de Paradise Lodge of B'nai B'rith in de Temple Emanu El. Bernard behield duidelijk hetzelfde lidmaatschap van de Temple Emanu El als zijn vader. B'nai B'rith Paradise Chapter No. 14 was een prominente groep van deze joodse organisatie in het gebied van San Bernardino. Bekend als "Dochters van het Verbond," was de groep aanvankelijk was samengesteld uit vrouwen van B'nai B'rith leden en behandelde sociale aspecten van de B'nai B'rith lodge en ondersteunde het onderhoud van de tempel. Toen de Sisterhood tijdelijk ontbonden werd tijdens de Grote Depressie, behield de vrouwenchapter B'nai B'rith een belangrijke functie. De groep bleef sociale, filantropische en onderwijsactiviteiten voortzetten.
 • wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld op 16 februari 1964 te San Bernardino (USA) - Geeft in een interview commentaar op de film An American Girl, gebaseerd op een werkelijk voorval, over antisemitisme.
 • is aangever, te San Bernardino (USA), van overlijden van Morris Sturkop op 26 september 1964 te San Bernardino (USA) - Bernard is qua tweede voornaam dus duidelijk vernoemd naar zijn grootvader Isaac Sturkop, die in deze bron (en elders in de USA) Isidore wordt genoemd.
 • wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld op 7 april 1965 te San Bernardino (USA) - Speelt bowling in de Kaiser Steel Management Club's first singles tournament in Thunderbird Laners.
 • wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld rond 1970 te San Bernardino (USA) - Official bij baseball en football wedstrijden.
 • is juwelier rond 1970 te San Bernardino (USA) - Runt gewoonlijk een juwelenwinkel.
 • wordt vermeld op 16 juni 1970 - Is chief official bij de Roly Poly Contest in Barstow. Honderden deelnemers rollen zijdelings van de Dana Park Hill. Daar wordt kennelijk over gesproken, want Bernie zegt dat de hele zaak belachelijk is: 'De hele wereld valt eroverheen en wij hebben gewoon lol. 'Omdat ik houd van jonge mensen'. Hij draagt zijn gestreepte jasje en belooft een eerlijke competitie.
 • woont te Palm Springs (USA) na 1 oktober 1971 - De familie Bernard-June Sturkop verhuisde op 1 october 1971 naar Palm Springs. June werkte voor de Bank of America.
 • manager wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld op 31 oktober 1971 te San Bernardino (USA) - Kandidaat voor Barstow Fire Protection bij districtsverkiezingen van San Bernardino County. Woont 1737 Puite St.
 • wonende te San Bernardino (USA), wordt vermeld op 3 november 1971 te San Bernardino (USA) - Bij uitslag voor de districtsverkiezingen van San Bernardino County voor Barstow Fire Protection met 226 stemmen niet gekozen.
 • woont (als hoofdbewoner en/of partner) Sumac Drive (Desert Hot Springs) 12170 te Desert Hot Springs (USA) voor 15 maart 1989 - In het telefoonboek van Palm Springs (Desert Hot Springs) staat vermeld: Sturkop Bernard & June, 12170 Sumac Dr Desrt Ht Spgsw, 329 4968.
 • Bernard Sturkop juwelier, is overleden (ziekte: hartstilstand) op 15 maart 1989 om 15.15 uur te Pomona (USA) (Ras: kaukasisch, nationaliteit: USA, zoon van Morris Sturkop, geboren in Holland en van Dora Heller, geboren in (onbekend). Social security number: 093 16 2338. Gehuwd met June Hanlen. Werkte als juwelier in de detailhandel bij de firma Leeds. Dit beroep oefende hij 30 jaar uit. Hij had 13 jaar onderwijs. Mequite Avenue behoort bij Desert Hot Springs, ZIP 92240, county Riverside. Hij woonde 18 jaar in deze country. Bernard is overleden in het Pomona Valley Hos. Medical Center, 1798 N. Garey in Pomona. Doodsoorzaak cardiorespitratory arrest, als gevolg van sepsis en urinary tract infection, geen biopsie of autopsie verricht. Hij is niet gebalsemd).
  • aangever: zijn vrouw June Henlen
 • Bernard Sturkop is begraven op 20 maart 1989 te Pomona (USA) (Begraafplaats Riverside National Cemetery (USA)) (Riverside ligt in Californie. Ligt begraven op de Riverside National Cemetery, 22495 Van Buren Boulevard - Riverside, CA 92518 / Cemetery Section ID 20 / Cemetery Site Number 658B. Vermelding: Veteran Military Branch US Army Air Forces / Military Rank CPL / Veteran World War II).
   ongedateerd
 • wonende te Kansas (USA), wordt vermeld te Kansas (USA) - In Kansas staat ook enige tijd Morris Sturkop, die dan waarschijnlijk bij zijn zoon woonde.
 • wonende te USA, wordt vermeld te USA - Het echtpaar Bernard en June Sturkop komt ook voor in Iowa, evenals Morris Sturkop, die wellicht bij zijn zoon inwoonde.
 • boekhouder wonende te Californië (USA), wordt vermeld te Californië (USA) - Staat als Sturkop Bernard I, credit manager Woods Jewelers, h2244 S Pershing Av., in het telefoonboek van ?. Zijn echtgenote June staat eveneens vermeld. Datum vergeten te vermelden. Moet gezien de periode in Californië zijn.
 • is juwelier te Kansas (USA) - Jewelers Sturkop, Kansas. Dat moet dan nog voor 1945 zijn.
 • is juwelier te USA.
 • is boekhouder te USA - Bernard werd accountant en juwelier (leuke link met de diamantairs in de familie). De familie Bernard-June Sturkop verhuisde op 1 october 1971 naar Palm Springs. June werkte voor de Bank of America.
 • Met betrekking tot Bernard Isadore Sturkop werd verteld - June werkte voor Boeing Aircraft in Washington. Haar ouders woonden in Kansas. Bernard was verbonden aan het airforce station in Kansas. Ze ontmoetten elkaar bij een USO dansavond. Ze gingen een tijdje met elkaar om. Zij ging terug naar Washington en hij schreef haar. Hij zond haar zelfs de ring per post. Hij verliet de militaire dienst in Californië en ging terug voor het huwelijk en toen verhuisden zij naar direct daarna naar Californië.

Eigen code:

VIII-3


Woonplaatsen

        vermelding     Kansas    
        vermelding     Californië    
        vermelding beroep     Kansas    
        vermelding     USA    
  in 1923     geboorte     Los Angeles     Denker Avenue (Los Angeles) 4265
  in 1930     vermelding woonplaats     New York    
  in 1935     vermelding woonplaats     New York     Shakespeare Avenue (New York)
  voor 1941     militaire dienst     New York    
  na 1945     vermelding woonplaats     Californië    
  in 1948     vermelding     San Bernardino    
  1950 en 1950     vermelding beroep     Van Nuys    
  in 1958     vermelding woonplaats     Desmoines, Iowa    
  in 1961     vermelding woonplaats     Wichita (kansas)    
  in 1963     vermelding     San Bernardino    
  in 1964     aangever overlijden     San Bernardino     North Arrowhead Avenue (San Bernardino) 3516
  in 1965     vermelding     San Bernardino    
  na 1971     vermelding woonplaats     Palm Springs    
  in 1971     vermelding     San Bernardino    
  voor 1989     vermelding woonplaats     Desert Hot Springs     Sumac Drive (Desert Hot Springs) 12170
  in 1989     overlijden     Desert Hot Springs     Mequite Avenue (Desert Hot Springs) 13780

Beroepen

        vermelding beroep     juwelier  
        vermelding     boekhouder  
        vermelding beroep     juwelier  
        vermelding beroep     boekhouder  
  1950 en 1950     vermelding beroep     stoffeerder  
  in 1951     vermelding     boekhouder  
  in 1958     vermelding woonplaats     credit manager  
  rond 1970     vermelding beroep     juwelier  
  in 1971     vermelding     manager  
  in 1989     overlijden     juwelier  

Bijlage

Bronnen


Creative Commons-Licentie
2018, J. Sturkop