Eliazer Abraham van Buuren (1803-1894)
koopman
91 jaar
 

zoon van Abraham Eleazer van Buuren en Judik Jesaia Haring
echtgenoot van Marianne Hond

Vermeldingen

  • is geboren op 8 januari 1803 te Hilversum.
  • wonende Jodenbreestraat te Amsterdam, wordt vermeld rond 1830 te Amsterdam - Wordt aangeslagen wegens kerkelijke bijdrage.
  • wordt vermeld 1831 of 1832 te Amsterdam - Bezwaarschrift tegen de hoogte van de aanslag in de kerkelijke belastingen.
  • wordt vermeld in augustus 1832 te Amsterdam - Brief aan de 'Weledele Heeren Parnassijns der Nederlandsche Israëlitische Hoofd Synagoge': 'ik ondergeteekende verpligt mij U kooperwerk behoorende tot de agt kerken alhier behoorlijk schoon te maaken voor de Somma van Honderd Tagtig Guldens. U zult daardoor verpligten, Die zich noemt E. van Buuren.'.
  • koopman, woont Jodenbreestraat 21 te Amsterdam op 12 november 1849 - Hij vertegenwoordigt Aaltje Levie Rozelaar, weduwe van zijn zwager Mozes Salomon Hond, bij de erfenis van zijn schoonmoeder Clara Mozes de Hond.
  • koperslager, woont (als hoofdbewoner en/of partner) Jodenbreestraat te Amsterdam rond 1851 - Hij woont hier met zijn vrouw Marianne Hond en hun kinderen Salomon, Engel, Judith, Vogel, Etti, Johanna en Abraham. Er is een dienstbode: Kaatje Zalm.
  • is overleden op 20 maart 1894 te Amsterdam.
  • is begraven op 22 maart 1894 te Muiderberg (Joodse begraafplaats Muiderberg) (Veld C, rij 25, graf 49).
   ongedateerd
  • woont Raamgracht 53 te Amsterdam.

Eigen code:

V-3 zwager

Beschrijving

Eliazer was een zoon uit een gezin waarin dertien kinderen werden geboren. De achternaam van zijn moeder was Haring. De familie Van Buuren was stevig gelieerd aan die familie Haring, want een broer en een zus waren ook getrouwd met een Haring en een andere zus met de man wiens moeder ook Haring heette. Er waren ook sterke banden met de familie Willing, die zich (veel) later ook bindt aan de familie Sturkop. Een broer en twee zussen waren getrouwd met een Willing die - gezien hun patroniem - uit hetzelfde gezin lijken te komen. Driemaal broer en zus dus die met elkaar trouwen. De naam Van Buuren wordt ook vaak gespeld als Van Buren; geüniformeerd als Van Buuren.


Woonplaatsen

        vermelding woonplaats     Amsterdam     Raamgracht 53
  rond 1830     vermelding     Amsterdam     Jodenbreestraat

Beroepen

  in 1849     vermelding woonplaats     koopman  
  rond 1851     vermelding woonplaats     koperslager  

Bronnen


Creative Commons-Licentie
2018, J. Sturkop