Thomas Stok (1885-1948)
stoffeerder
63 jaar
 

man
echtgenoot van Catharina Paulina Emilia van Straalen (gescheiden)
echtgenoot van Berta Helene Pintaske

Vermeldingen

  • is geboren op 14 oktober 1885 te Amsterdam (Volgens Bevolkingsregister Amsterdam).
  • behanger woont (als hoofdbewoner en/of partner) te Amsterdam na 11 december 1909 - Adressen niet gekopieerd. Inschrijving 11-12-1909 van Cornelis Stok geboren 1855, geen uitschrijving.
  • stoffeerder te Amsterdam, is huwelijksgetuige van Isaac Sturkop (Sjaak) en Catharina Maria Jacoba van Straalen (Koosje) op 3 juli 1913 te Amsterdam - Zwager der echtgenote. Van papa weet ik dat hij getrouwd was met tante Milia, de oudere zus van oma.
  • behanger, is overleden op 14 november 1948 te Amsterdam.
   ongedateerd
  • Geloof Nederlands Hervormd - Volgens Bevolkingsregister. Dit geldt voor hem en zijn gezinnen.
  • Met betrekking tot Thomas Stok werd verteld - Mijn vader vertelt dat zijn ouders en hij ooit bij Thomas Stok hebben gewoond. Papa denkt dat dit meteen na de terugkeer van opa en oma uit Duitsland geweest was, waarschijnlijk in 1914, toen Nederland mobiliseerde. Opa had toentertijd in het Ruhrgebiet een baan in een bovengrondse mijn. Je kunt veronderstellen, dat opa en oma bij hun overhaaste terugkeer niet meteen een eigen woning hadden en onderdak kregen van Thomas Stok, de eerste man van tante Milia. Papa herinnert zich hem nog goed, zijn grote hangsnor, de kaartavonden, hoe oom Thomas heel goed kon richten met een blaaspijpje, vanuit zijn raam daarmee een erwt afvuurde op het theekopje van de overbuurvrouw, die voor het open raam zat en dat hij dan ondersteboven lag van het lachen wanneer hij het kopje van het verbijsterde mens raakte.
  • Met betrekking tot Thomas Stok werd verteld - Mijn vader herinnert zich de kaartavonden in de Cornelis Anthonisstraat (pandoeren) tot diep in de nacht, tussen opa, oma, tante Milia en oom Thomas (Stok). Later namen Milia en Thomas Henk in huis, een vriend van oom Willem (ze waren een berucht span straatvechters). Later zijn Thomas en Milia gescheiden en toen papa dertien jaar was (hij woonde in de Makassarstraat) zijn Milia en Henk getrouwd.

Eigen code:

VII-8 zwager


Woonplaatsen

  na 1909     vermelding woonplaats     Amsterdam    

Beroepen

  na 1909     vermelding woonplaats     behanger  
  in 1913     huwelijksgetuige     stoffeerder  
  in 1948     overlijden     behanger  

Bronnen


Creative Commons-Licentie
2020, J. Sturkop