zoon van
Salomo Weijl en Judik van Wijnbergen
echtgenoot van Rosalie Nieuwkerk
Vermeldingen
- is geboren op 19 juli 1858 te Rotterdam.
- woont (in welke hoedanigheid is niet vastgelegd) te Londen (GB) tussen 16 mei 1892 en februari 1893 (Volgens Bevolkingsregister Amsterdam).
- diamantsnijder te Amsterdam, wordt vermeld als bruidegom in 1893 te Amsterdam - Geboren te Rotterdam, zoon van Salomo Weijl en Judik van Wijnbergen, beiden overleden.
- woont Zwanenburgwal 42 te Amsterdam tussen februari en 7 juli 1893 - Inschrijving februari 1893 uit Londen. Voordat hij naar op 16-5-1892 Londen vertrok woonde hij eerst in de Reguliersbreestraat 8 en na terugkomst ook nog heel even op de Zwanenburgwal 42.
- woont (als hoofdbewoner en/of partner) Plantage Franschelaan 24 te Amsterdam tussen 7 juli 1893 en 9 april 1898 - Hij trekt hier in per huwelijksdatum. Hun buren op nummer 26 zijn Rosalie's tante Eva Mullem-Sturkop en de haren.
- wordt vermeld op 10 mei 1895 te Amsterdam - Tijdens de onduidelijkheden over de afloop der onderhandeling werd Van Zutphen, toen hij de Utrechtsestraat passeerde, binnen geroepen bij de heer Judels, waar een groot deel der Juweliers-Vereeniging bijeen was. Men meldde Van Zutphen dat men verkeerd had gehandeld en dat het Bestuur verplicht was geweest zijn mandaat neer te leggen en dat het ook besloten had dat alsnog dien middag te doen, wanneer hunne vergadering opnieuw het compromis zou verwerpen. Later werd ook Kuijper binnengeroepen en hem werd hetzelfde verteld. Er waren ook relletjes, waarbij de diamantbewerker zich 'onnet' gedroegen, hetgeen door beide partijen werd afgekeurd. Eerst mondeling, later werd schriftelijk door de heeren Judels, Vigeveno, Sturkop en Warradijn medegedeeld dat de juweliers met algemeene stemmen het 'compromis' hadden aangenomen. Een gezamenlijke verklaring werd namens het Bestuur der Vereenigde Juweliers mede ondertekend door Jos Judels (Voorzitter) en G. Vivegeno (Secretaris). Elders is een verslag opgenomen van de vergadering der juweliers. Er waren 61 firma's present; er zijn er veel meer, maar het Bestuur had een mandaat. Voorzitters waren gezamenlijk Jos Judels en H. Polak. Het Bestuur van de Vereenigde Juweliers: Jos Judels, J. Sturkop en G. Vivegeno, resp. voorzitter, penningmeester en secretaris. [] Rondvraag: juweliers verbinden zich het tarief te betalen gedurende vier weken, zo nodig mee te werken aan een nieuwe loonsregeling, en de stakers van firma's die zich niet willen verbinden, zoo nodig, hetzij door verschaffen van werk, hetzij financieel te steunen. De volgende heeren stemden toe, en bekrachtigden hunne toestemming met handtekening (o.m.) : J. Sturkop, Warradijn en Roeg, J.W. Goudeket, Judels & Co., Louis Weijl, Vivegeno en vele meer of minder bekende namen. Er werd een juwelierscommissie gevormd, waarin Jos Judels en G. Vivegeno. Te middernacht werd de vergadering gesloten, nadat Jos Judels de diamantstaking voor geëindigd had verklaard. Een half uur later verklaarde Polak hetzelfde voor de stakende diamantwerkers.
- wordt vermeld op 14 mei 1895 te Amsterdam - Staking bij de juwelier Louis Weijl. Dit bericht is daags daarop ingetrokken.
- woont (als hoofdbewoner en/of partner) Sarphatistraat 69 huis te Amsterdam tussen 9 april 1898 en mei 1923.
- diamanthandelaar, woont Sarphatistraat 69 te Amsterdam tussen 1900 en 1915 - Woondadres en zakenadres: Louis Weijl en Vita Israël. Kooplieden en Fabrikanten in Diamanten. Kantoor: Sarphatistraat 69. Tel. 2701.
- wonende Sarphatistraat 69 te Amsterdam, wordt vermeld op 18 januari 1900 te Amsterdam - Gift ad. f. 500,-- voor werkloze diamantbewerkers.
- wonende Sarphatistraat 69 te Amsterdam, wordt vermeld op 20 januari 1900 - Louis Weijl (Sarphatistraat 69) doneert f. 500,-- aan werklozenkas.
- diamanthandelaar, wordt vermeld op 16 maart 1901 te Amsterdam - Ze roepen in herinnering dat besprekingen met hen dat zijn verdiensten der laatste week zodanig waren, dat zij de geëiste loonsverhooging ongemotiveerd achten. Weijl gaf op dit ogenblik geen werk uit dat op andere tijden door zijn thans werkloze snijders werd bewerkt. Alleen klein werk werd door hem aan buitenshuis werkenden uitgegeven en zijn twee hoofdsnijders hadden nog werk van dezelfde sorteringen die zij altijd ter bewerking krijgen. Er is geen sprake noch zal zijn van slachtoffers te, zoals door de ANDB was beweerd. Men vindt dat in de brief van de ANDB onwaarheden staan en een beschuldiging die even grof als onjuist is. Tevens heeft het grote bevreemding van de AJV opgewekt dat de ANDB een beetje huiverig wordt van hun interventie. 'Evenmin als het U verhinderen zal de belangen welke U door de werklieden zijn toevertrouwd te blijven behartigen, zelfs al zouden de werkgevers erg huiverig zijn van Uwe interventie, evenmin zullen wij onzen plicht verzuimen op te treden voor de belangen onzer leden, waar wij dit gemotiveerd achten'.
- is diamantair op 25 oktober 1902 - Alleen de firma Louis Weyl zal naar Antwerpen verhuizen, ondanks soortgelijke dreigementen van vele andere diamantairs.
- wordt vermeld in 1911 te Amsterdam - De Heer en Mevrouw Louis Weijl, doen een donatie aan het Nederlandsch-Israëlitisch Meisjesweeshuis in de Rapenburgerstraat 171 te Amsterdam.
- is juwelier voor 1914 te Amsterdam - Komt voor in het boekje Juweliers en Werkgevers als: Weijl, Louis, Muidergracht 4. Gerelateerde namen: Amesfoort & Hartz, Muidergracht; Ascher, I.J., Heerengracht 149; Daniëls, Zwanenburgerstraat; Goudeket, W., Tulpstraat; Konijn, firma S. & Co., Zwanenburgwal; Roeg & Co., Amstel 128; Roeper, Halvemaansteeg; Sturkop, Amstelveld; Vivegeno, Gebr., Doklaan 7; Vivegeno, Parklaan; Vivegeno & Zoon, Ant.breestraat 49; Warradijn & Roeg; Warradijn & Co., Prinsengracht 76; Wezel, van, Prinsengracht (842); Wezel, van, J., Amstel.
- woont (als hoofdbewoner en/of partner) Sarphatistraat 93 huis te Amsterdam tussen mei 1923 en 15 maart 1933 - Hij is op dit adres overleden.
- commissionair in diamant, woont Sarphatistraat 93 te Amsterdam 1928 of 1929 - Nu niet meer: Louis Weijl en Vita Israël. Kooplieden en Fabrikanten in Diamanten.
- is overleden op 15 maart 1933 te Amsterdam (Volgens Bevolkingsregister Amsterdam).
Eigen code:
V-8 schoonzoon
Beschrijving
Gezinssamenstelling volgens bron 851.
|